Skip to main content

Δήμαρχος Μεγαρέων: Μικρή «ανάσα» στο Κανδήλι από την αλλαγή του ανέμου

REUTERS/Stelios Misinas

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στον οικιστικό ιστό πλην 2-3 κτισμάτων.

Η κατάσταση της πυρκαγιάς στο Κανδήλι Μεγάρων σταθεροποιείται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη.

Νωρίτερα στα Μέγαρα σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση  με τη φωτιά να φτάνει κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε Κανδήλι και Λεωφόρο Καταδρομών για εκκένωση προς Μέγαρα.

Στην περιοχή οι άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση. Πάντως στο αναζωπυρωμένο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κανδήλι Μεγάρων προσέφερε ανακούφιση γύρω στη 1:00 το μεσημέρι η αντιστροφή της φοράς ανέμου προς τα καμένα εδάφη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμούλης.

Ο ίδιος, επικεφαλής ομάδας πυρόσβεσης εθελοντών δίπλα σε δύο μικρά μοναστήρια της περιοχής, εκφράστηκε ιδιαίτερα ανακουφισμένος από την σταθεροποίηση της κατάστασης. «Ελπίζω οι επίγειες δυνάμεις να ελέγξουν τις μικροεστίες που εκδηλώνονται στον οικισμό Κανδήλι, όπως και τις υπόλοιπες ανατολικότερα προς την Νέα Ζωή», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου από την σύντομη περιήγηση του στην πληγείσα περιοχή, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στον οικιστικό ιστό πλην 2-3 κτισμάτων. Ωστόσο, σοβαρότερες ήταν οι καταστροφές στους οικισμούς Πλάτωνας, Άνω Λουτρόπυργος και Άνω Βλυχάδα της Νέας Περάμου Μεγάρων (επάνω από την Εθνική).

Στην περιοχή παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Πέραμο με την Μάνδρα καθώς επιχειρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης μεταξύ των οποίων εθελοντές, Ρουμάνοι, στρατός, πολίτες.