Skip to main content

Πυρκαγιές: Πώς θα κινηθούν οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα Τρίτη πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά η έντασή τους φτάνει έως και τα 7 μποφόρ.

Οι ισχυροί άνεμοι αποτελούν τον μεγάλο αντίπαλο των δυνάμεων πυρόσβεσης στις μεγάλες πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11, ο καπνός από τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, στα όρια μεταξύ Βοιωτίας και Αττικής, έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, διανύοντας σχεδόν 700 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

  • Σήμερα Τρίτη πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά η έντασή τους φτάνει έως και τα 7 μποφόρ.
  • Αύριο Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
  • Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
  • Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
  • Σε ό,τι αφορά το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ. Την Κυριακή θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς και αργότερα θα ενισχυθούν.

Διαβάστε επίσης:

LIVE: Καμπανάκι για πολύ δύσκολο τριήμερο – «Να προσέξουμε όλοι πολύ»

Καύσωνας Κλέων: Τους 44 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Νεότερη πρόγνωση της ΕΜΥ