Skip to main content

Καύσωνας «Κλέων»: Διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Menelaos Myrillas / SOOC

Ποιο συμμετέχουν- «Θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Οι συνθήκες καύσωνα που θα επικρατήσουν στη χώρα από αύριο Τετάρτη βρίσκονται στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που έχει συγκαλέσει για το πρωί της Τρίτης η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, καθώς και οι ΓΓ Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελένη Γιώτη και ο γενικός διευθυντής Διεύθυνσης Υγείας του Υπουργείου Εργασίας Κωνσταντίνος Αγραπιδάς.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο πρόεδρος & διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο διοικητής της ΕΜΥ Ταξίαρχος Μπαρσάκης Σπυρίδων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός.

Την σύσκεψη είχε προαναγγείλει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας ότι μετά τη σύσκεψη της Τρίτης «θα υπάρξουν ανακοινώσεις με συστάσεις και μέτρα που θα λάβουμε».

Επίσης, χθες το  υπουργείο Εργασίας απηύθυνε αυστηρή σύσταση προς τους εργοδότες για να λάβουν τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστεί ο καύσωνας και η θερμική καταπόνηση που αναπόφευκτα προκαλεί στους εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμα:

Καύσωνας: Οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες