Skip to main content

Σύλληψη φυγόποινου μέλους εγκληματικής οργάνωσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών και ενός μηνός  και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Ν. περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ένας 32χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 9 ετών και ενός μηνός  και συνολική χρηματική ποινή 4.000 ευρώ για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Ν. περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Επίσης συνελήφθη 34χρονος ομοεθνής του για πλαστογραφία και παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών.

Οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν να κινούνται μαζί σε δίκυκλο, στο κέντρο της Αθήνας, και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας όπου και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος περίπου προ διετίας είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε διαβατήριο στο οποίο εμπεριέχονταν πλαστές σφραγίδες, ενώ και στους δύο είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Σένγκεν.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για κλοπές και άλλα αδικήματα, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.