Skip to main content

Φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας: Συνελήφθη 75χρονος

Facebook/Μαίρη Μπιμπή

«Κάπνιζε» τα μελίσσια του στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Για την κατάσβεσή της αυτή τη στιγμή επιχειρούν 107 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα και 35 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη.

Για τη φωτιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, συνελήφθη άνδρας 75 ετών ο οποίος «κάπνιζε» τα μελίσσια του στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά.

Μάλιστα ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας. 

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.