Skip to main content

Πύλος: Στην ανακρίτρια σήμερα οι συλληφθέντες

Angelos Tzortzinis/Pool via REUTERS

Σε συλλήψεις προχώρησαν και οι πακιστανικές αρχές.

Στην ανακρίτρια με βαρύτατες κατηγορίες, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεσης ζωής σε κίνδυνο οδηγούνται σήμερα το πρωί στις 11:00 οι εννέα Αιγύπτιοι φερόμενοι ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Παράλληλα, σε συλλήψεις προχώρησαν και οι πακιστανικές αρχές. Συνέλαβαν δέκα άτομα που εμπλέκονται σε κύκλωμα δουλεμπορίας, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 200, ίσως και 300 άνθρωποι από το Πακιστάν επέβαιναν στο συγκεκριμένο πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι η βύθιση του αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό προσφύγων και μεταναστών, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και να διασωθούν 104.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκονται και σήμερα έρευνες του Λιμενικού Σώματος 47 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους.

Στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και τρία παραπλέοντα πλοία