Skip to main content

Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός και απαντήσεις στα σημερινά θέματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ

Giannis Dimitropoulos / SOOC

Ευκολότερα από τα περσινά τα θέματα στο μάθημα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ)- Βατά τα θέματα στα Ψηφιακά Συστήματα- Στο ίδιο μήκος κύματος δυσκολίας με πέρυσι τα θέματα στην Τεχνολογία Υλικών.

Στα μαθήματα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα, Τεχνολογία Υλικών και Οικοδομική εξετάστηκαν σήμερα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα θέματα και τις απαντήσεις

Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ)

Σύμφωνα με τον Παπατσάκωνα Δημήτρη, Καθηγητή του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα σημερινά θέματα, ήταν ευκολότερα από τα περσινά.

«Ενώ τα πολλαπλής επιλογής ήταν εύκολα και επίσης έλειπε άσκηση με κυβισμό/σχέση συμπίεσης που επιλέγεται συχνά προς εξέταση άλλες χρονιές. Ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορεί να πετύχει έναν καλό βαθμό», αναφέρει.

Ψηφιακά Συστήματα

Σύμφωνα με τον Καραγκιαούρη Νίκο, καθηγητή του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα φετινά θέματα κρίνονται βατά αλλά πιο δύσκολα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

«Διότι κάλυπταν όλο το φάσμα της ύλης με εφαρμογές από το βιβλίο ‘’ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ’’, αλλά και από το ‘’ΔΟΜΗ ΜΙΚΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ’’», εξηγεί.

Τεχνολογία Υλικών

Σύμφωνα με τον Σαϊσανά Βασίλη, καθηγητή του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα φετινά θέματα κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος δυσκολίας με πέρυσι, τα θέματα ήταν αναμενόμενα με εξαίρεση το θέμα Β.2 που ήταν αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Το naftemporiki.gr και ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό τους.