Skip to main content

Πύλος: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τους μετανάστες στο πλοίο, πριν αυτό ναυαγήσει

Γυναίκες και παιδιά εγκλωβίστηκαν στο αμπάρι

Τραγικές είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα, και δείχνουν το πλοίο που ναυάγησε στην Πύλο, με στοιβαγμένους στο κατάστρωμα εκατοντάδες  μετανάστες, να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες διασωθέντων στο σκάφος βρίσκονταν 500 με 700 μετανάστες ενώ λέγεται πως στα αμπάρια βρίσκονταν δεκάδες  γυναίκες και παιδιά.

«Το ναυάγιο σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου» ανέφερε ο Νικόλαος Αλεξίου, πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος,

Εντωμεταξύ συνεχίζεται η ανάσυρση πτωμάτων με τους νεκρούς να φτάνουν τους 79, μέχρι στιγμής.

«Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε», είπε επίσης προσπαθώντας να δώσει κάποια εξήγηση για τα αίτια του ναυαγίου.

Σχετικά με τους επιβαίνοντες στο πλοίο  ο κ. Αλεξίου είπε: «Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. (…) Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο».