Skip to main content

Ναυάγιο στην Πύλο: Ενεργοποίηση του Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/EUROKINISSI

Ενεργοποιήθηκε με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών ενεργοποιήθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες, την Τετάρτη, 47 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ναυάγιο στην Πύλο: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων – 78 οι νεκροί

Στη συνέχεια, ενεργοποιήθηκε με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Οι φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των θανόντων έχουν προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου μόλις ολοκληρωθεί το έργο της έρευνας και διάσωσης – το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής – να προχωρήσουν  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των θανόντων.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, κι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.