Skip to main content

Πανελλαδικές 2023: Απαντήσεις και σχολιασμός στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εύκολη θεωρία αλλά κλιμακούμενης δυσκολίας οι ασκήσεις στην Ηλεκτροτεχνία 2- Ένας μέτρια διαβασμένος μαθητής θα μπορούσε να επιτύχει έναν καλό βαθμό στο Ναυτικό Δίκαιο- Σχετικά αναμενόμενα τα θέματα στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Με μαθήματα ειδικότητας συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Οι εξετάσεις αφορούσαν τα εξής μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

Δείτε εδώ αναλυτικά και τις απαντήσεις στα θέματα που «έπεσαν»

Δείτε εδώ τα θέματα στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

Ηλεκτροτεχνία 2

Σύμφωνα με τον Καραγκιαούρη Νίκο, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα σημερινά θέματα είχαν εύκολη θεωρία η οποία ήταν αναμενόμενη, επίσης οι ασκήσεις ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας με την άσκηση Γ. και Δ. να είναι για καλά διαβασμένους μαθητές.

Ναυτικό Δίκαιο

Σύμφωνα με τον Βλαχουτσάκο Ηλία, Καθηγητή Ναυτικού Δικαίου στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, στην σημερινή εξέταση τα πολλαπλής επιλογής ήταν εύκολα, με το θέμα Β.1 και Β.2 να είναι βατά όπως και το Δ.1 και Δ.2, με μόνη εξαίρεση το Γ.1 που θα δυσκόλευε κάποιους μαθητές.

«Σε γενικές γραμμές κάποιος μέτρια διαβασμένος μαθητής θα μπορούσε να επιτύχει έναν καλό βαθμό», λέει χαρακτηριστικά.

Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

Σύμφωνα με τον Σαισανά Βασίλη, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο Ιστορίας Σύγχρονης Τέχνης του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα σημερινά θέματα ήταν σχετικά αναμενόμενα, δεν υπήρχαν παγίδες, κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα δυσκολίας όπου ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε θέμα.

Το Naftemporiki.gr και ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό.