Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη με πυρά και συλλήψεις τριών κακοποιών – Τραυματίες δύο αστυνομικοί

ΕΛ.ΑΣ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο οδηγός επεδίωξε επανειλημμένα να προσκρούσει στο δίκυκλο της Ομάδας »Ζ»., ενώ ο αστυνομικός πυροβόλησε με το όπλο του στα ελαστικά του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί

Επεισοδιακή καταδίωξη τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, με δύο αστυνομικούς τραυματίες και τρεις συλλήψεις.

Ειδικότερα, άνδρες της Ομάδας «Ζ» συνέλαβαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων τρεις Έλληνες, ηλικίας 29, 44 και 27 ετών, για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απλή σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν όχημα στην περιοχή της Μενεμένης κι επιχείρησαν να το ελέγξουν. Πλην όμως, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας συνεχώς κόκκινους σηματοδότες.

Εν συνεχεία, οι αστυνομικοί τούς ακολούθησαν, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προκειμένου να τους ελέγξουν. Στην περιοχή του Ευόσμου, ο ένας δικυκλιστής αστυνομικός προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί σε νοσοκομείο της πόλης, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ο άλλος αστυνομικός συνέχισε να τους ακολουθεί και κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου και συνελήφθησαν οι τρεις επιβαίνοντες. Σύμφωνα μ την ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός του οχήματος επεδίωξε επανειλημμένα να προσκρούσει στο δίκυκλο, ενώ πριν την ακινητοποίησή του πραγματοποίησε αναστροφή και προσπάθησε να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς ο αστυνομικός πυροβόλησε με το όπλο του στα ελαστικά του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί.

Κατά την επιχείρηση σύλληψης των τριών ατόμων, τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην κατοχή του 27χρονου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.