Skip to main content

Πανελλαδικές 2023: Απαντήσεις και σχολιασμός των θεμάτων για τα μαθήματα ειδικότητας στα ΕΠΑΛ

Giannis Dimitropoulos / SOOC

Το Naftemporiki.gr και ο ‘Ομιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό.

Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις αφορούσαν τα μαθήματα:

  • Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ,
  • Αρχές Οικονομικής Θεωρίας,
  • Δίκτυα Υπολογιστών,
  • Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑ.Λ

Σύμφωνα με τον Νίκο Μπαντούνα, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο Πληροφορικής του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών ήταν βατά, στο πνεύμα των τελευταίων ετών με εξαίρεση το ερώτημα Γ.1 που είχε κάποια χρόνια να πέσει. Σε γενικές γραμμές δεν θα δυσκόλευαν κάποιον που ήταν καλά προετοιμασμένος.

Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ ΕΠΑ.Λ

Σε ό,τι αφορά την Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ, τα φετινά θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας και μπορούσαν να θεωρηθούν θέματα που είχαν δουλευτεί ενώ σε σχέση με πέρυσι ήταν αυξημένης δυσκολίας και σε κάποια υποερωτήματα ζητούσε αρκετές λεπτομέρειες από το βιβλίο, όπως εξηγεί η Κασελίνη Ειρήνη, βιολόγος του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) ΕΠΑ.Λ

Κατά τον Ανδρέα Λίτσα, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνο Οικονομίας του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα σημερινά θέματα κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και ήταν πιο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι. Επίσης η ομάδα Δ είναι εμπνευσμένη από την τράπεζα θεμάτων.

Αρχές Βιολογικής Γεωργίας ΕΠΑ.Λ

Σύμφωνα με τον Νίκο Περούλη, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνο Αρχών Βιολογικής Γεωργίας Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα ήταν αναμενόμενα, κάλυπταν όλο το φάσμα της ύλης, κυμαίνονταν σε ίδιο επίπεδο δυσκολίας με τα περσινά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειαζόταν στο 4ο θέμα, όπου απαιτούσε κριτική σκέψη και να έχει κάποιος γνώση όλων των κεφαλαίων της ύλης.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα θέματα και τις απαντήσεις.

Το Naftemporiki.gr και ο ‘Ομιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό.