Skip to main content

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διάκριση στις διεθνείς κατατάξεις για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατέλαβε σημαντική θέση μεταξύ 1591 Πανεπιστημίων από 112 χώρες.

Για δεύτερη φορά συμμετείχε φέτος το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην παγκόσμια κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) Impact Rankings, όπου έλαβε σημαντική διάκριση για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η κατάταξη αυτή αξιολογεί τις δράσεις των πανεπιστημίων που συνδέονται με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατέλαβε σημαντική θέση μεταξύ 1591 Πανεπιστημίων από 112 χώρες και για τους περισσότερους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) βελτίωσε τη θέση του κατά 100 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη παρά τη συνεχή αύξηση του αριθμού των πανεπιστημίων που συμμετέχουν στην διεθνή αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στην θέση 401-600 της γενικής κατάταξης, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση μεταξύ των 11 Ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην κατάταξη για το 2023. Σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, η συνεχής και σημαντική διάκριση του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG4 Quality Education, παρά τον αυξημένο αριθμό των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν, αποτυπώνει την προσήλωση των μελών και των φοιτητών του, χάρις στην οποία το πανεπιστήμιο μας κατατάσσεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως.