Skip to main content

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι προσλήψεις ιδιωτών στον ΕΦΚΑ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή

INTIME NEWS

«Ενδεχόμενη εισαγωγή των ιδιωτών διευθυντών, θα προκαλέσει διάλυση στη φυσική διοικητική ιεραρχία του φορέα», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) στον ΕΦΚΑ

Παναττική στάση εργασίας, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, από την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας έως τις 11 το πρωί, αντιδρώντας στην πρόσληψη ιδιωτών διευθυντών στον Φορέα. Αφορμή για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα, εκδίκαση της υπόθεσης των λεγόμενων «golden boys» στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Γι’ αυτό το λόγο στις 08:30 το πρωί της ίδιας ημέρας έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) στον ΕΦΚΑ, ενδεχόμενη εισαγωγή των ιδιωτών διευθυντών, θα προκαλέσει «διάλυση στη φυσική διοικητική ιεραρχία του φορέα, ενώ εξαιρεί τους υπαλλήλους του από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων κι από τις ρυθμίσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα».

Γίνεται λόγος για ουσιαστική φαλκίδευση με τον τρόπο αυτό της «υπόστασης και της λειτουργίας του μοναδικού δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση «δεν είναι ένας αγώνας συντεχνιακού χαρακτήρα και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εργαζομένους στον e- ΕΦΚΑ. Αφορά το παρόν και το μέλλον του ίδιου του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος και των εκατομμυρίων των ασφαλισμένων του, τα δικαιώματα των οποίων έχουμε ηθικό χρέος να προασπίσουμε. Αφορά επίσης και τα δικαιώματα των εργαζόμενων συνολικά στον δημόσιο τομέα, για να μην υπάρξουν ιδιώτες μάνατζερ σε θέσεις ευθύνης και στις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου».