Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Πραγματογνωμοσύνη για το σύνδρομο Μινχάουζεν ζητεί ξανά ο συνήγορος της 34χρονης

EUROKINISSI

«Να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο, η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά»

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το σύνδρομο Μινχάουζεν ζήτησε με νέο αίτημά του ο συνήγορος της 34χρονης από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα.

«Έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά. Έχετε τη δυνατότητα να διορίσετε ακόμα και σήμερα πραγματογνώμονες ώστε να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο. Θέλουμε να τελειώνει αυτή η φημολογία» τόνισε ο δικηγόρος.

Παιδίατρος: Δεν ξέρουμε πού οφείλεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας

Στο δικαστήριο κατέθεσε η παιδίατρος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας Βενετία Μπέλλου, η οποία ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να καταλάβουν πώς  η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή.

Πρόεδρος: Ποιος χορηγούσε τα φάρμακα;

Μάρτυρας: Η μητέρα.

Πρόεδρος: Αυτό είναι τακτική της κλινικής;

Μάρτυρας: Νομίζω στη παιδιατρική κλινική στις χρόνιες περιπτώσεις τα χορηγούν οι γονείς. Ακόμα και σήμερα δεν καταλήξαμε στο πού οφείλονται τα επεισόδια. Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Από εμάς έφυγε αδιάγνωστη.

Η μάρτυρας τόνισε επίσης πως ο συνοδός του παιδιού, χωρίς να θυμάται εάν ήταν ο πατέρας ή η μητέρα, ενημέρωσε άμεσα στις 22/1 για το επεισόδιο, σε λιγότερο από ένα λεπτό, και εκείνη μπήκε στο δωμάτιο σε λιγότερο από λεπτό για να δει τι συμβαίνει με το παιδί.

Δικηγόρος 34χρονης: Αυτό δε δείχνει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στο παιδί;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.

Δικηγόρος 34χρονης: Τι είναι αυτή;!

naftemporiki.gr