Skip to main content

Λύκεια: Μετ’ εμποδίων οι ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω τεχνικού προβλήματος

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Σε ό,τι αφορά τη Γ' λυκείου, οι μαθητές εξετάστηκαν κανονικά σήμερα, ανέφεραν πηγές του υπ. Παιδείας. Ωστόσο, σε ορισμένα Λύκεια, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των εξετάσεων της Α' και Β' Λυκείου.

Με καθυστέρηση ξεκίνησαν οι σημερινές ενδοχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας).

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τεχνικό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να «μπουν» σχεδόν ταυτόχρονα όλα τα Λύκεια της επικράτειας (1.900 τον αριθμό) για να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και έτσι το σύστημα να μην μπορεί να τα εξυπηρετήσει.

Το ζήτημα επιλύθηκε, ωστόσο η μετάδοση των θεμάτων έγινε με καθυστέρηση. Σε ορισμένα σχολεία αναμενόταν να καθυστερήσει και η δεύτερη βάρδια εξετάσεων.

Όπως ανέφεραν το μεσημέρι πηγές του υπουργείου Παιδείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ενδοσχολικές εξετάσεις, παρά την πρωινή καθυστέρηση, διεξήχθησαν κανονικά στην πλειονότητα των Λυκείων.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Γ’ λυκείου, οι μαθητές εξετάστηκαν κανονικά σήμερα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τον προγραμματισμό των ενδοσχολικών και των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ωστόσο, σε ορισμένα Λύκεια, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των εξετάσεων της Α’ και Β’ Λυκείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, θα μεταφερθούν στο τέλος του προγράμματος των εξετάσεων, με το κάθε σχολείο να διαμορφώνει ανάλογα το δικό του πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι σε αναμονή αναλυτικής ενημέρωσης από το ΕΔΥΤΕ για την αιτία του προβλήματος που ανέκυψε το πρωί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ