Skip to main content

Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Σε εξέλιξη έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία

Πηγή με γνώση της έρευνας είπε στο Reuters ότι η επιχείρηση στην κοινότητα Σίλβες διεξάγεται κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών.

Έρευνες σε φράγμα κοντά στο σημείο της εξαφάνισης, το 2007, της Μαντλίν Μακάν, πραγματοποιούν από σήμερα οι αρχές στην Πορτογαλία, με τη συνδρομή της γερμανικής αστυνομίας.

H πρώτη αυτή εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια στην ανεξιχνίαστη υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ακολουθεί την κίνηση Γερμανών εισαγγελέων, τον περασμένο χρόνο, να ασκήσουν δίωξη εις βάρος ενός υπόπτου στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με τις γερμανικές και τις βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, που έχει καταδικαστεί και παιδεραστία και ο οποίος για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη νότια Πορτογαλία.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, είχε θεωρηθεί από το 2020 ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν. Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso αποκάλυψε ότι συνήθιζε να πηγαίνει στο φράγμα Αράντε, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κοινότητα Σίλβες. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε πυροσβέστες να επιβαίνουν σε φουσκωτό και αστυνομικούς να χτενίζουν την περιοχή γύρω από το φράγμα Αράντε, που βρίσκεται σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από το παραθαλάσσιο θέρετρο απ΄ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Πηγή με γνώση της έρευνας είπε στο Reuters ότι η επιχείρηση στην κοινότητα Σίλβες διεξάγεται κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών, ενώ μια άλλη πηγή είπε ότι η πορτογαλική αστυνομία έχει ελάχιστες ελπίδες πως η έρευνα θα αποδώσει καρπούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP