Skip to main content

Εκλογές 2023: Γιατί καθυστέρησε η επίσημη ενημέρωση του υπουργείο Εσωτερικών

REUTERS/Elias Marcou

Η ενημέρωση αναμένεται στις 14:00, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Σημαντική καθυστέρηση έχει σημειωθεί για την πρώτη επίσημη ενημέρωση του υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον αριθμό όσων είχαν ψηφίσει έως το πρωί (ποσοστό συμμετοχής).

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, εξήγησε ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έπρεπε να συμπληρώσουν στα tablets τα ποσοστά συμμετοχής από τις 10:00 ώς τις 10:30 το πρωί, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό από όλους.

Στην πορεία κλείδωσε το σύστημα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ενημέρωση.

Καθώς το διάστημα μετάδοσης ήταν μεγάλο, εκτιμήθηκε ότι τι δείγμα δεν θα ήταν αντιπροσωπευτικό, κι έτσι αποφασίστηκε να δοθεί συνολική εικόνα λίγο αργότερα. Όπως είπε ο κ. Σταυριανουδάκης αυτό θα γίνει γύρω στις 14:00.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι τα αρχικά προβλήματα έχουν αποκατασταθεί και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στη μετάδοση των αποτελεσμάτων το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η ενημέρωση αναμενόταν τρεις φορές μέσα στην ημέρα. Γύρω στις 11:00 το πρωί η πρώτη, γύρω στις 13:00-13:30 η δεύτερη και γύρω στις 16:00-16:30 την τρίτη.

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις της εκλογικής μάχης λεπτό προς λεπτό από το Naftemporiki.gr.