Skip to main content

Απάντηση εργαζόμενων ΔΥΠΑ: Είναι αυθαίρετα τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας

Με επίσημη ανακοίνωση, απαντούν στο διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον κατηγορούν ότι δημοσίευσε στοιχεία εγγεγραμμένων ανέργων που «είναι αυθαίρετα»!

Νέο επεισόδιο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον ακριβή αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), έδωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Φορέα. Με επίσημη ανακοίνωση, απαντάει στο διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον κατηγορεί ότι δημοσίευσε στοιχεία εγγεγραμμένων ανέργων που «είναι αυθαίρετα»!

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, «ο ισχυρισμός του Διοικητή, ότι τράβηξε στοιχεία, κάποια μέρα κάποια ώρα, είναι λάθος μεθοδολογικά, διότι συγκρίνει ανόμοια στοιχεία. Το ΟΠΣ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα) του ΟΑΕΔ, είναι μια βάση δεδομένων, όπου τα στοιχεία τροποποιούνται από στιγμή σε στιγμή: κάποιοι γράφονται και κάποιοι απεγγράφονται την ίδια στιγμή, γι’ αυτό τα στοιχεία για την ανεργία δημοσιοποιούνται ανά μήνα, ώστε να υπάρχει αξιόπιστη σύγκριση και στατιστική εικόνα».

Εγγεγραμμένοι άνεργοι: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία – Απάντηση διοίκησης ΔΥΠΑ στους εργαζόμενους του Φορέα

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, «ο Διοικητής ισχυρίζεται ότι έχει δικαίωμα να δημοσιεύει όποτε θέλει στοιχεία! Κανένα πρόβλημα, απλά κι εμείς έχουμε υποχρέωση να κρίνουμε. Ο Διοικητής, λοιπόν, παραδέχεται ότι αυθαίρετα, αλαζονικά, αντιεπιστημονικά και αντιδεοντολογικά τράβηξε στοιχεία μόνος του για μια συγκεκριμένη ημέρα του μήνα Μαΐου, πριν δημοσιευθούν τα αναλυτικά στοιχεία του Απριλίου! Νέες στατιστικές μεθόδους εισηγείται ο κ. Πρωτοψάλτης! Επιπλέον, δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του και οι fake συγκρίσεις που επιχείρησε με τον Οκτώβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2014. Είναι ψέματα που εύκολα αποδεικνύονται, μιας και τα στοιχεία είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα σε όλους».

Οι εργαζόμενοι όμως, συνεχίζουν να αναφέρονται και με τη συμμετοχή του διοικητή της ΔΥΠΑ στις συγκεντρώσεις της ΝΔ. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «αφού ο Διοικητής μπήκε στον κόπο να απαντήσει, ας μας πει και για την προεκλογική του συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της ΝΔ με χρήματα των ανέργων…. έστω αυτών των 858.321 που παρουσιάζει, σύμφωνα με τα δικά του, αυθαίρετα στοιχεία».