Skip to main content

Τέμπη: Μήνυση κατά Μητσοτάκη, πολιτικών και στελεχών ΟΣΕ από συγγενείς θυμάτων

REUTERS/Alexandros Avramidis

Οι συγγενείς στρέφονται με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και κατά και στελεχών των σιδηρόδρομων.

Μηνύσεις κατά στελεχών των σιδηροδρόμων άλλα και σε βάρος πολιτικών προσώπων κατέθεσαν στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων, Χρήστος Κωνσταντινίδης, και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συγγενείς στρέφονται με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των αρμόδιων υπουργών της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και κατά και στελεχών των σιδηρόδρομων.

Οι μηνύσεις, έκτασης 260 σελίδων σύμφωνα με την ΕΡΤ, στρέφονται μεταξύ άλλων σε βάρος στελεχών του ΟΣΕ.

Οι μηνύσεις κατατέθηκαν με σκοπό να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες στην παρούσα αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και σε στελέχη των σιδηροδρόμων.

Στόχος, όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, είναι να υπάρξει έρευνα της δικαιοσύνης σε βάθος 15ετίας, ώστε να αναζητηθούν ενδεχομένως και άλλες ευθύνες που οδήγησαν στο δυστύχημα στα Τέμπη.