Skip to main content

Φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Intime News

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Καραγεώργη Σερβίας από το ύψος της πλατείας Συντάγματος.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Καραγεώργη Σερβίας από το ύψος της πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσεων αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που κινδυνεύουν άμεσα.

«Έχει καταρρεύσει η οροφή του εγκαταλειμμένου για το σκοπό αυτό έκτος από το κλιμακοφόρο όχημα θα αναπτυχθεί μια άλλη υψηλότερη κλίμακα γύρω στα 22 μέτρα, θέλουμε να καλύψουμε και την κάτω γωνία του κτιρίου για να μην επεκταθεί η φωτιά σε όμορα κτίρια. Δεν μπορούμε να εισέλθουμε μέσα στο κτίριο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσεων σε αυτές τις περιπτώσεις. Με το που μπορούμε θα κάνουμε άμεσα τον έλεγχο μας», είπε. «Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια να επεκταθεί η φωτιά προληπτικά θέλουμε εκκένωση των ανθρώπων για να προστατευτούν κυρίως από τον καπνό», πρόσθεσε.