Skip to main content

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία

INTIME NEWS / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας παρατηρείται αύξηση των οχημάτων που έφυγαν από το λεκανοπέδιο φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022.

Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από τα αστικά κέντρα οι περισσότεροι εκδρομείς του Πάσχα με κατεύθυνση την περιφέρεια, και ήδη παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στα λιμάνια, αλλά και στα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια.

Και στους αυτοκινητόδρομους, αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση, ιδίως στην Αθηνών-Κορίνθου, αλλά και στην Αθηνών-Λαμίας.

Ειδικότερα, αρκετή κίνηση σημειώνεται στην λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Χαϊδαρίου έως τα διυλιστήρια, καθώς και από τον Ασπρόπυργο μέχρι τα διόδια Ελευσίνας. Καθυστερήσεις θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στην Κινέττα και τους Αγίους Θεόδωρους.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί υπήρχε δυσχέρεια στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω σύγκρουσης οχημάτων. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την τροχαία, η κίνηση έχει εξομαλυνθεί στο σημείο.

Πλέον η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας είναι αυξημένη αλλά υπάρχει σταθερή ροή.

Παράλληλα καθυστερήσεις σημειώνονται και στην Αττική Οδό από τον κόμβο Ασπροπύργου έως την έξοδο της Ελευσίνας.

Η Τροχαία

Επί ποδός είναι από νωρίς το πρωί όλη η δύναμη της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας και για την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων, που είναι σε ισχύ με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι η πασχαλινή έξοδος θα κορυφωθεί τις επόμενες ώρες και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας παρατηρείται αύξηση των οχημάτων που έφυγαν από το λεκανοπέδιο φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, που ήταν και η πρώτη χρονιά που γιορτάστηκε το Πάσχα χωρίς περιορισμούς μετά την πανδημία.

Ειδικότερα, φέτος από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι και σήμερα στις 6 το πρωί 311.220 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια προς Κόρινθο και προς Λαμία, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι είχαν διέλθει 291.141 οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ