Skip to main content

Τέμπη: Καταθέτει πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ

REUTERS/Alexandros Avramidis

Πριν από ένα χρόνο υπέβαλε την παραίτησή του δημοσιοποιώντας τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του αναφορικά με το σύστημα τηλεδιοίκησης.

Με την κατάθεση πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΡΓΟΣΕ, που πριν από ένα χρόνο υπέβαλε την παραίτησή του δημοσιοποιώντας τις ενστάσεις, τις διαφωνίες και τις ανησυχίες του για την υλοποίηση της σύμβασης 717 (και ουσιαστικά για το σύστημα τηλεδιοίκησης), συνεχίζονται οι έρευνες του εφέτη ανακριτή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πρώην στέλεχος του ΕΡΓΟΣΕ δίνει αυτή την ώρα την κατάθεσή του ενόρκως στο γραφείο του εφέτη ανακριτή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με την κατάθεσή του η έρευνα διευρύνεται και στρέφεται υψηλότερα, σχολιάζει η δημόσια τηλεόραση σημειώνοντας πως το πρώην στέλεχος θεωρείται κλειδί στην υπόθεση καθώς είχε προειδοποιήσει τους ανώτερούς του και τις διοικήσεις.

Σήμερα αναμένεται επίσης η κατάθεση για πρώτη φορά του κλειδούχου του σταθμού που είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα αλλά και η συμπληρωματική κατάθεση του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου.