Skip to main content

Τρομοκρατία: Τι απαντά η πρεσβεία του Ιράν για την ανάμειξη της Τεχεράνης

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η πρεσβεία κάνει λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» και «κατασκευασμένα σενάρια».

Την εμπλοκή της Τεχεράνης στην υπόθεση με το επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα εναντίον εστιατορίου ισραηλινών συμφερόντων διέψευσε η πρεσβεία του Ιράν στην Ελλάδα, μέσα από ανάρτησή της στο Twitter.

Μάλιστα, η πρεσβεία του Ιράν κάνει λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» και «κατασκευασμένα σενάρια». Ειδικότερα, σημειώνεται ότι η πρεσβεία αναφέρει: «Η Πρεσβεία της Ι.Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του Ιράν. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάρια τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτ. τους κρίση».

Υπενθυμίζεται ότι στη δήλωση που δόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, ανέφερε ότι βοήθησε την Αθήνα στη «σοβαρή υπόθεση». «Η έρευνα αποκάλυψε ότι η υποδομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα είναι μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Το «ευχαριστώ» του Ισραήλ για την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης – «Βοήθησε και η Μοσάντ»