Skip to main content

Ηράκλειο: 66χρονος εκπόρνευε ανήλικο αγόρι μέσω διαδικτύου

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους «πελάτες» - Εξετάζονται δύο ψεύτικα “προφίλ” διαπιστωμένων “πελατών”, αλλά και 29 ψεύτικα προφίλ

Υπό το καθεστώς απειλών, 66χρονος εκπόρνευε αλλά και βίαζε ανήλικο επί τρία χρόνια. Στις ειδεχθείς πράξεις του, έβαλε τέλος η Ασφάλεια Ηρακλείου. με την σύλληψή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, και επικαλείται η ΕΡΤ, ο άνδρας, μουσικός στο επάγγελμα προσέγγισε το αγόρι και με το πρόσχημα ότι ήταν φίλος με τους γονείς του απέκτησε την εμπιστοσύνη του.

Στη συνέχεια ωστόσο, προχώρησε σταδιακά σε ασελγείς πράξεις και έπειτα στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του παιδιού, από το 2020, όταν το παιδί ήταν μόλις 13 ετών. Παράλληλα το εξώθησε στην εκπόρνευση από άτομα που ο ίδιος “αλίευε” στο διαδίκτυο .

Ο άνδρας είχε δημιουργήσει “προφίλ” στην εφαρμογή Instagram, όπου ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες του μικρού προς “άγραν πελατών”. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις υπήρξαν “πελάτες” από τους οποίους ο ένας ταυτοποιήθηκε αλλά παραμένει ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ εξετάζονται ακόμη δύο ψεύτικα “προφίλ” διαπιστωμένων “πελατών”, αλλά και επιπλέον 29 ψεύτικα προφίλ ανθρώπων που έχουν κάνει χρήση της εφαρμογής.