Skip to main content

Ν. Σμύρνη: Φωτιά σε εστιατόριο- Ένας τραυματίας, απεγκλωβισμός βρέφους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα. Καταγγελίες για εμπρησμό.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα σε εστιατόριο επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, στην περιοχής της Νέας Σμύρνης. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό- σύμφωνα με την ΕΡΤ- από εργαζόμενο στην καθαριότητα του εστιατορίου, ο οποίος άκουσε μια έκρηξη εντός του καταστήματος και κατόπιν να σπάνε τα τζάμια. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο εργαζόμενος υποστήριξε ότι είδε δύο ή τρία άτομα να πετούν κάτι μέσα στο εστιατόριο, σπάζοντας το τζάμι.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με εννιά οχήματα ενώ κινητοποιήθηκε επίσης ειδικό κλιμακοφόρο όχημα για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων της πολυκατοικίας που βρίσκεται πάνω από το εστιατόριο. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέσω της οδού Φλαβιανών και με ειδικές διασωστικές σειρές και εργαλεία, απεγκλωβίστηκαν-μέσω του κλιμακοστάσιου, καθώς η διάσωση μέσω κλιμακοφόρων οχημάτων μέσω της Ελ. Βενιζέλου ήταν αδύνατη λόγω του καπνού και της φωτιάς- τέσσερα άτομα από τον τρίτο όροφο. Μεταξύ των τεσσάρων ατόμων είναι ένα βρέφος, το οποίο μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο «Παίδων».

Νωρίτερα, από το κλιμακοστάσιο του πρώτου ορόφου είχε διασωθεί ένα ηλικιωμένο άτομο με εμφανή αναπνευστικά προβλήματα, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για παραιτέρω διάγνωση.

Από την πυρκαγιά, το εστιατόριο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημίες προκλήθηκαν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας καθώς και στα διαμερίσματα.