Skip to main content

Γέρακας: Χειροπέδες σε φυγόποινο για απάτη και πλαστογραφία – Πώς δρούσε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποκόμισε συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 120.000 ευρώ.

Φυγόποινος με καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη και πλαστογραφία συνελήφθη απογευματινές ώρες της Δευτέρας στον Γέρακα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς και σε φυλάκιση 39 μηνών για απάτη από κοινού και κατά συρροή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς προσποιούνταν σε ανυποψίαστα άτομα τον δικηγόρο ή τον συμβολαιογράφο με γνωριμίες στο διατραπεζικό σύστημα, με απώτερο σκοπό να τους προμηθεύσει σε χαμηλότερες τιμές μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, για τα οποία δήλωνε προφορικά ότι προέρχονται από τραπεζικές κατασχέσεις. Με τον τρόπο αυτόν αποσπούσε από τα θύματά του χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα ως προκαταβολές, χωρίς αντίκρισμα.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής δράσης του, ο διωκόμενος αποκόμισε συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 120.000 ευρώ.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.