Skip to main content

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Πάτση για τα πόθεν έσχες

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της νυν, αλλά και της πρώην συζύγου του.

Ποινική δίωξη σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ εξακολούθηση και για συμμετοχή σε εταιρείες  με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρενθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Και τα δύο αδικήματα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της νυν, αλλά και της πρώην συζύγου του. Συγκεκριμένα, η νυν κατηγορείται  για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου και η πρώην για  ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  τα αδικήματα φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022 και αφορούν:

Για τις ανακριβείς – ελλιπείς δηλώσεις

1)Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης:

Α Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ  επ’ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη

Β. Ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

2) Στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα   από επιχειρηματική δραστηριότητα της  συζύγου του ποσου 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του,  από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Για τη συμμετοχή

Ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να μην δήλωσε ότι  συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με την Κύπρο, ενώ η σύζυγός τους σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κύρια ανάκριση θα διεξαχθεί από εφέτη ανακριτή.