Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης χασίς

ΕΛ.ΑΣ.

Εμπλέκονται στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων από την Αλβανία και στην παραλαβή, μεταφορά, απόκρυψη και διακίνησή τους.

Για σημαντικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων εξαρτησιογόνων ουσιών, έπειτα από έρευνα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μέλη του κυκλώματος, 42χρονος και 44χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή της Σταυρούπολης, σε έλεγχο που διενήργησαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος, βρέθηκαν στο εσωτερικό του 34 δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 35 κιλών και 692 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του και στην κατοικία της 44χρονης,  στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 δέματα χασίς συνολικού βάρους 38 κιλών και 117 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, υλικά για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, 820 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο δράστης για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες ήταν μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από την Αλβανία και είχαν ως ρόλους την παραλαβή, μεταφορά, απόκρυψη και περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.