Skip to main content

ΟΣΥΠΑ: Ζητάει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών

EUROKINISSI

Επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Συνάντηση με το νέο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ζητάει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) προκειμένου «να ενημερωθεί και να προλάβει ένα νέο δυστύχημα».

Στην επιστολή της, την οποία αποστέλλει στον κ. Γεραπετρίτη με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού, στα κόμματα της Βουλής και σε εργαζόμενους της ΥΠΑ, επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση η ΟΣΥΠΑ αναφέρει ότι επί σειρά ετών «φωνάζει» με όλους τους νόμιμους τρόπους για το αδιέξοδο που οδηγείται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τόσο σε ελλείψεις  προσωπικού όσο και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Σημειώνει επίσης ότι ο πρώην  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «σε όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν αφιέρωσε χρόνο να ακούσει τα πολύ σοβαρά θέματα που εγείρουν τα εν λόγω κενά».

Η ΟΣΥΠΑ καλεί τον νέο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να συναντηθεί άμεσα με το προεδρείο της «προκειμένου να ενημερωθεί και να προλάβει ένα νέο δυστύχημα, καθώς πληροφορούμαστε ότι ακόμα και σήμερα, μετά από ένα τόσο τραγικό συμβάν, η διοίκηση της ΥΠΑ και το ΥΜΕ προωθούν προσλήψεις έχοντας περικόψει καίριες θέσεις για τη λειτουργία και την ασφάλεια των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας».