Skip to main content

Σιδηρόδρομος: Επιστροφή στις ράγες πρώτα για τον προαστιακό -Τελευταία τα επιβατικά τρένα

Stringer / SOOC

Νέα συνάντηση των εργαζομένων με τον Γ. Γεραπετρίτη για τηνασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού. 

Τελευταίες θα μπουν ξανά στις ράγες, οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, που συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του σιδηρόδρομου, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Όπως ανέφεραν πηγές από τους εργαζόμενους, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Hellenic Train: Με λεωφορεία από την Τετάρτη η μετακίνηση των επιβατών

Παράλληλα, λεωφορεία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η Hellenic Train από την Τετάρτη 15 Μαρτίου για την μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στον σιδηρόδρομο. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση αύριο, αναφέρει η εταιρεία.