Skip to main content

Νέο «ραντεβού» Γεραπετρίτη – σιδηροδρομικών με στόχο την επανεκκίνηση των τρένων

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Στο επίκεντρο οι λεπτομέρειες του σχεδίου βάσει του οποίου θα ξαναμπούν οι συρμοί στις ράγες

Νέα συνάντηση με τους σιδηροδρομικούς θα έχει ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών με στόχο την επανεκκίνηση των τρένων.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου βάσει του οποίου θα ξαναμπούν οι συρμοί στις ράγες. Οι σιδηροδρομικοί θέτουν μια σειρά προαπαιτούμενα για να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να ανέβουν ξανά στα τρένα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δεχόμενη πιέσεις και από το εμπόριο, επιδιώκει την επιστροφή του σιδηρόδρομου στην κανονικότητα. Όπως γράφει σήμερα η «Ν» το σχέδιο του αρμόδιου υπουργείου θα εξελιχθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο θα αφορά βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη σταδιακή επαναλειτουργία των τρένων. Το δεύτερο στάδιο θα εξελιχθεί από τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στην κεντρική διπλή γραμμή.

Οι εργαζόμενοι, πέρα από τους δύο σταθμάρχες σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς, ζητούν μεταξύ άλλων ενίσχυση των βαρδιών των κλειδούχων, όπου δεν υπάρχουν αυτόματα συστήματα και Ενιαίο Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας με την ευθύνη του ΟΣΕ, αλλά και επαναφορά προϊσταμένου αμαξοστοιχιών.