Skip to main content

Τηλεφώνημα για βόμβα σε «Σταθμό Λαρίσης», σταθμό «Μεταξουργείο» και δύο ξενοδοχεία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Εκκενώθηκαν το πρωί της Κυριακής ο «Σταθμός Λαρίσης», ο σταθμός «Μεταξουργείο» και δύο ξενοδοχεία στις περιοχές  Μεταξουργείο και τον ‘Αγιο Παντελεήμονα, λόγω απειλής για τοποθέτηση βόμβας. Λίγο μετά τις 11:00 άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Μεταξουργείο», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Στην κυκλοφορία δόθηκε επίσης και ο παράδρομος της οδού Θ. Δηλιγιάννη

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας, τα οποία προκάλεσαν την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων που απέκλεισαν την περιοχή. Όλοι οι χώροι εκκενώνονται αυτή την ώρα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην οδό Οδυσσέως από το ύψος της Κολωνού μέχρι το ύψος της διασταύρωσης με τη Δηλιγιάννη, και
  • στη Μιχαήλ Βόδα, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Λιοσίων.

Τα τηλέφωνα ξεκίνησαν γύρω στις 8:40 όταν άγνωστοι τηλεφώνησαν στο «100» και ενημέρωσαν πως υπάρχει βόμβα στον σταθμό Λαρίσης η οποία θα εκραγεί εντός 3 ωρών. Στη συνέχεια ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα και ανέφερε ότι υπάρχει βόμβα σε ξενοδοχείο, κάτω από το οποίο περνάει ο συρμός του μετρό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα άγνωστος κάλεσε και ενημέρωσε πως σε ξενοδοχείο στη Μιχαήλ Βόδα έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Στο τηλεφώνημα για το ένα από τα δύο ξενοδοχεία, ο άγνωστος ανέφερε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει τοποθετηθεί από κάτω, στον σταθμό «Μεταξουργείο» του μετρό, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο σταθμός.