Skip to main content

Καταγγελία του Προέδρου Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών στην Naftemporiki TV: Κατήργησαν την αεροπορική αρχή μέσα στα αεροδρόμια

«Εάν η προβλεπόμενη διαδικασία ολοκληρωθεί δεν εγγυώμαι ασφάλεια στις αερομεταφορές»

Καμπανάκι για την ασφάλεια στα αεροδρόμια χτύπησε ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών, Μανώλης Καμηλάκης, μιλώντας στην Naftemporiki TV.

Αρχικώς ο κ. Καμηλάκης ανέφερε πως με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα καταργήθηκε η αεροπορική ελεγκτική αρχή που υπήρχε εδώ και πενήντα χρόνια μέσα στα αεροδρόμια»

Στην θέση της, όπως είπε δημιουργήθηκε μια μικρή αρχή η οποία εποπτεύει 42 αεροδρόμια από το κέντρο των Αθηνών.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα» σχολίασε ο κ. Καμηλάκης.

«Τα έχουμε πει παντού, τα έχουμε φωνάξει παντού σε όλα τα κόμματα και παρόλα αυτά η Κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση ενός τέτοιου νόμου» τόνισε.  «Όλοι ήταν με το πλευρό της ασφάλειας του πολίτη, οι μόνοι αντίθετοι ήταν οι διαχειριστές των αεροδρομίων και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες που θεωρούσαν ότι δεν χρειάζεται ελεγκτική αρχή στο αεροδρόμιο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποιος μειώνει την ασφάλεια των πολιτών. Στην Ελλάδα δεν υφίσταται κουλτούρα ασφάλειας».

«Αυτή τη στιγμή ο νόμος είναι στη φάση υλοποίησης. Εάν αυτό ολοκληρωθεί δεν εγγυώμαι ασφάλεια στις αερομεταφορές, προσπαθήσαμε πολλές φορές να δούμε τον Υπουργό, αλλά σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν μας δέχτηκε ποτέ» κατέληξε ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών.