Skip to main content

Απ. Λύτρας για Τέμπη: Θα έχουμε κι άλλους κατηγορουμένους – Να καταθέσουν και από το υπ. Μεταφορών

REUTERS/Alexandros Avramidis

«Το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός Μεταφορών γνώριζε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και επέτρεπε στα τρένα να ταξιδεύουν με αθώες ψυχές μέσα;»

«Υπάρχουν ευθύνες και σε άλλους ανθρώπους. Τις επόμενες ημέρες, εάν η έρευνα συνεχιστεί όπως πρέπει, θα έχουμε και άλλους κατηγορούμενους». Αυτό τόνισε ο συνήγορος οικογενειών των θυμάτων, Απόστολος Λύτρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο κ. Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί τρεις οικογένειες που έχουν χάσει παιδιά ή έχουν τραυματίες, είπε ότι θα λάβει εντός της ημέρας αντίγραφα της δικογραφίας για το δυστύχημα, αλλά πρόσθεσε ότι με βάση τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας η γνώμη του είναι πως υπάρχουν ευθύνες και σε άλλους ανθρώπους, πέραν του μοιραίου σταθμάρχη.

Κληθείς να σχολιάσει πού θα έπρεπε να στραφούν οι έρευνες της 3ης ανακρίτριας Λάρισας που χειρίζεται, μέχρι στιγμής της υπόθεσης της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων, ο κ. Λύτρας απάντησε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των εταιρειών (Ηellenic Train, ΟΣΕ), αλλά και να απαντηθεί «μία ερώτηση η οποία δεν έχει απαντηθεί από αρμόδια χείλη. Και αυτή η ερώτηση είναι αν το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός Μεταφορών γνώριζε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και επέτρεπε στα τρένα να ταξιδεύουν με αθώες ψυχές μέσα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «σε αυτό το στάδιο 9σ.σ. της ανάκρισης) θα πρέπει να κληθούν και άνθρωποι από το υπουργείο για να μας πληροφορήσουν εάν γνώριζαν και αν είχαν τα στοιχεία ότι δεν λειτουργούν τα μέτρα ασφαλείας και επέτρεπαν τα τρένα που ταξιδεύουν. […] Περιμένω, λοιπόν, να δω αυτά τα αντανακλαστικά».