Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης Λάρισας- Τι δήλωσε ο συνήγορός του

Stringer / SOOC

Ο 59χρονος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας μετά την σημερινή απολογία του. Η απολογία του σταθμάρχη διήρκεσε περίπου 7,5 ώρες, σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. 

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του σταθμάρχη Στέφανος Παντζαρτζίδης, έκανε λόγο για αναμενόμενη απόφαση, ενώ τόνισε πως «δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ο σταθμάρχης είπε τα πάντα μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος, χωρίς να φοβηθεί εάν προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του». Και συμπλήρωσε πως η έρευνα θα δείξει αν έπρεπε να είναι στη βάρδια και δεύτερος σταθμάρχης και δεν ήταν. Ο συνήγορος του 59χρονου υπογράμμισε ότι «επί 20 λεπτά ήταν ο σταθμάρχης επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας».

Δήλωσε επίσης ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη μοιραία στιγμή, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, προσθέτοντας ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η επικοινωνιακή αλητεία.

Ακόμα, ο δικηγόρος σε ερώτηση για τις συνομιλίες με τους μηχανοδηγούς και τους άλλους σταθμούς, είπε: «Με ίδια αγωνία περιμένουμε κι εμείς, για αυτά που ακούγονται, να πάρουμε επιτέλους την ηχογραφημένη συνομιλία γιατί δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας. Ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του».

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος κλήθηκε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα τόσο από την ανακρίτρια όσο και από τον εισαγγελέα, καθώς είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Παρόλο που μεταφέρθηκε από νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, η διαδικασία διεκόπη προτού αρχίσει, μιας και προέκυψαν κάποια νέα στοιχεία. Γύρω στις 2 μ.μ. κλήθηκε να μπει στο γραφείο της ανακρίτριας για να «ξετυλίξει» την απολογία του.

Ολοκληρώθηκε σχεδόν η επιχείρηση της πυροσβεστικής

Παράλληλα, η πυροσβεστική ολοκλήρωσε σχεδόν το έργο της στον τόπο που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα. Από το σημείο έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια, τα συντρίμμια, αλλά και τα ευρήματα. Αυτό που μένει είναι ένας τελευταίος έλεγχος για την ενδεχόμενη εύρεση βιολογικού υλικού στο έδαφος. Αυτή η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, κάτι που θα σημάνει και την λήξη των ερευνών.

Τραγικές στιγμές βιώνουν και οι συγγενείς των θυμάτων που καλούνται να παραλάβουν τις σορούς των αγαπημένων τους, αλλά και τα προσωπικά τους αντικείμενα.