Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Κυριακή πρωί η απολογία του σταθμάρχη

Intime News/Λιάκος Γιάννης

Ο 59χρονος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.

Για αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί έλαβε νέα προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθεί ο σταθμάρχης της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι  εις βάρος του 59χρονου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια, αλλά και για διατάραξη συγκοινωνιών.

Ολα τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο σταθμάρχης δεν αντελήφθη ότι ο ίδιος είχε θέσει την επιβατική αμαξοστοιχία Intercity IC 62 στις ίδες ράγες στις οποίες ερχόταν αντιθέτως η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63503.

Συγκεκριμένα, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και παρότι ο σταθμάρχης Νέων Πόρων τον είχε ενημερώσει ότι η εμπορική αμαξοστοιχία είχε καθοδική πορεία προς Αθήνα, δεν αντέδρασε.

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έχει αναλάβει την ευθύνη, στο πλαίσιο που του αναλογεί, ενώ έκανε λόγο για ένα μοιραίο λάθος το οποίο απέδωσε στην κακιά ώρα.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος» ανέφερε ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.