Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, 38 για νοσηλεία – Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της επιχείρησης

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI

Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς.

Στους 57 είναι οι νεκροί από τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης στην κοιλάδα των Τεμπών, όπως ενημέρωσαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε ότι είναι λάθος να προστίθεται στον αριθμό των θυμάτων και ο αριθμός των 56 που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, εξηγώντας πως όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς.

Για νοσηλεία παραμένουν 38 τραυματίες, οι 31 σε απλές κλίνες και οι 7 σε ΜΕΘ.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται σε 24ωρη βάση η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων και έχει ανασταλεί οποιαδήποτε άλλη υπόθεση. Έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 36 σοροί.

Έντεκα οικογένειες έχουν ενημερωθεί για την απώλεια των οικείων τους.

Σύμφωνα με τον πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, στον τόπο του δυστυχήματος η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού συνεχίζεται και σήμερα, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης, όσο και το βαγόνι-εστιατόριο, διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας.

Οι πυροσβέστες από χθες το απόγευμα σαρώνουν τις άμορφες μάζες των βαγονιών και το έδαφος για τυχόν εγκλωβισμένους επιβάτες, έστω για συλλογή μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού.