Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / MOTIONTEAM / EUROKINISSI

«Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει, και είναι σε καλή κατάσταση, 5 πήραν εξιτήριο», είπε ο διευθυντής.

Σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εξακολουθεί να βρίσκεται ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου δρομολογίου στα Τέμπη, σύμφωνα με τον διευθυντή, Απόστολο Κομνό.

Πρόκειται για έναν 20χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο οποίος έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία. «Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη. Προσπαθούμε για το καλύτερο», είπε στην κρατική τηλεόραση ο διευθυντής.

Η κατάσταση των άλλων τραυματιών

«Έχουμε και κάποιους τραυματίες που έχουν χειρουργηθεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει, και είναι σε καλή κατάσταση, 5 πήραν εξιτήριο. Κάποιοι έχουν χειρουργηθεί και κάποιοι θα χειρουργηθούν με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία», ανέφερε ο κ. Κομνός.

Αναφερθείς στις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή». Στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα».

«Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία», σημείωσε ο κ. Κομνός, τονίζοντας παράλληλα ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος.