Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

INTIME NEWS

Παρά τη βροχή πλήθος κόσμου στήριξε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Λάρισα με την κοινωνία να εκφράζει την θλίψη της, αλλά και ταυτόχρονα και την οργή της για τον χαμό τουλάχιστον 57 ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη στα Τέμπη. Η τραγωδία αυτή έχει φέρει στο φως τραγικές ελλείψεις στα συστήματα των σιδηροδρόμων.

Στην Αθήνα, οι καλλιτέχνες αποφάσισαν η συγκέντρωσή τους να «αλλάξει» περιεχόμενο και να αφορά τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στα Τέμπη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα και παρά τη δυνατή βροχή κατευθύνθηκε με πορεία προς τον Σταθμό Λαρίσης. «Οι ζωές μας μετράνε» έγραφε το γιγαντοπανό που άνοιξαν στο Σύνταγμα οι συγκεντρωμένοι.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ακόμη, επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στον σταθμό του μετρό «Αττική», χωρίς ωστόσο η αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγές.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ μαζί με εργατικά συνδικάτα της Αττικής, με φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς έξω από τα γραφεία της Hellenic Train και το βράδυ της Πέμπτης κατευθύνθηκε προς την Βουλή. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ακόμη μια πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, καλλιτεχνών και φορέων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η πορεία, ξεκίνησε από την Καμάρα και έφτασε λίγο πριν από τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου άτομα πέταξαν πυρσούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις, στην οδό Μιχαήλ Καλού, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Στη συνέχεια και ενώ η πορεία επέστρεφε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ομάδα ατόμων πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς το Τμήμα Ασφαλείας, στην οδό Δωδεκανήσου. Και στις δύο περιπτώσεις η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές. Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

INTIME NEWS
INTIME NEWS

Πλήθος κόσμου προχώρησε σε σιωπηρή διαμαρτυρία και στη Λάρισα, ανάβοντας κεριά και σχηματίζοντας με αυτά την λέξη «Τέμπη».

INTIME NEWS

Ανάλογη συγκέντρωση καλείται και αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. με κεντρικό σύνθημα «Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την αλήθεια».

Σημειώνεται ότι και χθες αντίστοιχες συγκεντρώσεις είχαν πραγματοποιηθεί τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, με την πρώτη να πλήττεται από χημικά και κρότου λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.