Skip to main content

Προαστιακός: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τα περί έλλειψης σηματοδότησης στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο

ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αφενός εάν ισχύουν οι εν λόγω καταγγελίες, και αν ναι, από πότε δεν υπάρχει σύστημα σηματοδότησης.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει συστημα σηματοδότησης σε ένα κομμάτι στη διαδρομή του Προαστιακού στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρομίο, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, θα διερευνηθεί αφενός εάν ισχύουν οι εν λόγω καταγγελίες, και αν ναι, από πότε δεν υπάρχει σύστημα σηματοδότησης, για ποιον λόγο, αλλά και ποιες είναι οι συνεπειες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα καλέσει άμεσα τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας σιδηροδρόμων για να καταθεσει, ενώ θα ζητήσει έγγραφα από την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Προαστιακού.

Στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας  θα ερευνηθεί αν και από ποια πρόσωπα έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

naftemporiki.gr