Skip to main content

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ για δυστύχημα στα Τέμπη: Μπορεί να ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές

Stringer / SOOC

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη το δύσκολο έργο του εντοπισμού των αγνοουμένων.

Για ένα δύσκολο έργο από εδώ και πέρα, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να μην χρειαστεί να μεταφερθούν και άλλα άτομα νεκρά».

Μιλώντας στο NaftemporikiTV, ο κ. Μαθιόπουλος τόνισε ότι «η κατάσταση στα δύο πρώτα βαγόνια είναι τραγική». Υπογράμμισε ότι «οι ανάγκες είναι αυξημένες» και ότι «με το πρώτο φως της ημέρας βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα».

Μιλώντας και στην κρατική τηλεόραση, συγκλονισμένος ανέφερε ότι «Είναι δύσκολες οι καταστάσεις από χθες το βράδυ. Μπορεί να ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές τις επόμενες ώρες».

Υπογράμμισε δε ότι είναι βαρύ το φορτίο που σηκώνουν οι υπάλληλοι που καλούνται να ανασύρουν από την άμορφη μάζα σιδηρικών νεκρούς και βαριά τραυματίες μετά τη σύγκρουση δύο τρένων.

Όπως είπε, «μετά τις 23:25 που ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει εκτροχιασμός τρένου, αμέσως ενεργοποιήθηκε το συντονιστικό κέντρο της Θεσσαλίας. Ότι ασθενοφόρα υπήρχαν στις γύρω περιοχές και τα πήραμε. Προσπαθήσαμε τις πρώτες ώρες να μεταφέρουμε με ασφάλεια τους βαριά τραυματίες και αυτούς που είναι πιο αργά».

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο πλέον υπάρχει σε εξέλιξη το δύσκολο έργο του εντοπισμού των αγνοουμένων.