Skip to main content

Ο Στινγκ θα γίνει μέλος της Ακαδημίας «Ivors»

REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Ο Άγγλος τραγουδιστής θα τιμηθεί με το βραβείο «Fellowship» στις 18 Μαΐου στο Λονδίνο.

Η βρετανική Ακαδημία «The Ivors Academy» ανακοίνωσε ότι ο Στινγκ θα γίνει το εικοστό τρίτο μέλος της ανάμεσα σε σπουδαίους τραγουδοποιούς όπως ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο Πίτερ Γκάμπριελ και η Κέιτ Μπους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι η υψηλότερη τιμή που απονέμει στα 79 χρόνια της ιστορίας της σε εκείνους που έχουν πραγματικά αναδιαμορφώσει και επαναπροσδιορίσει την Τέχνη και την Σύνθεση. Για αυτό το λόγο ο Άγγλος τραγουδιστής θα τιμηθεί με το βραβείο «Fellowship» στις 18 Μαΐου στο Λονδίνο.

Τι δήλωσε ο Στινγκ

«Από όλα τα βραβεία στον κόσμο της μουσικής, τα «Ivors» είναι για μένα τα πιο σημαντικά» είπε ο Στινγκ σε δήλωσή του ο οποίος έχει κερδίσει επτά «Ivor Novellos», συμπεριλαμβανομένου του βραβείου «Lifetime Achievement» το 2002.

Σύμφωνα με το Βilboard την ίδια χρονιά εισήχθη στο Hall of Fame των τραγουδοποιών με έδρα τη Νέα Υόρκη. Προσθέτει επίσης ότι «είναι μεγάλη χαρά και τιμή να μου προσφέρεται αυτή η θέση μέλους της Ακαδημίας, στην οποία προσχωρώ και αναγνωρίζω την εξαιρετική ομάδα συναδέλφων τραγουδοποιών και όλους εκείνους που προηγήθηκαν».

Για την ένταξη του τραγουδιστή στην Ακαδημία το Amazon Music μοιράστηκε ένα αποκλειστικό demo του κομματιού «If It’s Love» από το τελευταίο του άλμπουμ «The Bridge». Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στο Grosvenor House στο Λονδίνο.