Skip to main content

Δολοφονία Καρολάιν: Διακόπηκε για τις 28 Μαρτίου η δίκη στο Εφετείο

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα της συνηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για αναβολή της δίκης

Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη του 34χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η δίκη εκφωνήθηκε, με τον κατηγορούμενο -κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου- παρόντα στο εδώλιο.

Η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου, Κατερίνα Μαυροειδή, υπέβαλε αίτημα αναβολής με την έναρξη της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι διορίσθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στις 9 Φεβρουαρίου και ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Έθεσε, επίσης, θέμα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι «κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτων υποθέσεων». Όπως είπε «δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δοθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών».

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη. Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές.

naftemporiki.gr