Skip to main content

Γαλλία: Ο κόσμος…καίγεται για το συνταξιοδοτικό και ο υπουργός λύνει σταυρόλεξα

REUTERS/Yves Herman

«Έκανα κάτι ανόητο», είπε ο 44χρονος  υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Ολιβιέ Ντισότ που τον πιάστηκε επ' αυτοφώρω από την κάμερα

Εν μέσω συζήτησης, στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα που έχει προκαλέσει πανεθνικές διαδηλώσεις, αυτός έλυνε σταυρόλεξο. Τον κατέγραψε η κάμερα, και τώρα  ο  υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Ολιβιέ Ντισότ, αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι υπήρξε ανόητος.

«Έκανα κάτι ανόητο», είπε ο 44χρονος κεντροδεξιός πολιτικός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Εν μέσω εθνικών απεργιών και διαδηλώσεων, τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κυριαρχούν στη γαλλική επικαιρότητα, με τη συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση να συνεχίζεται δύο εβδομάδες τώρα.

Σε μια από τις πολλές διακοπές των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, ο Ντισότ είπε ότι πήρε το σταυρόλεξο και στη συνέχεια συνέχισε να το λύνει αφού οι ομιλίες είχαν αρχίσει και πάλι.

«Να μην λύνει σταυρόλεξο, όπως μόλις κάνατε, ενώ η Εθνοσυνέλευση συζητά» επέπληξε από το βήμα της Βουλής ο συντηρητικός βουλευτής Ορελιάν Πραντιέ  τον υπουργό που  έχει κεντρικό ρόλο στην υπεράσπιση των μεταρρυθμίσεων, τόσο στην Εθνοσυνέλευση όσο και δημόσια

Αυτό, είπε, είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα σεβασμού προς το κοινοβούλιο.