Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Σε κλάματα ξέσπασε ο Μάνος Δασκαλάκης στο δικαστήριο

INTIME NEWS

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μάνος Δασκαλάκης ξέσπασε σε κλάματα. Κατά την κατάθεσή του, την ώρα που αναφερόταν στη Τζωρτζίνα, λύγισε και πάλι.

Επί 4,5 ώρες ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης κατηγορουμένης για απόπειρα δολοφονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, απαντούσε στις ερωτήσεις του συνήγορου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη της 34χρονης, κατέθετε για τρίτη μέρα στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, ξέσπασε σε λυγμούς, με την κατηγορούμενη, η οποία συνομιλούσε εκείνη την ώρα με τον δικηγόρο της, να κοιτάζει αδιάφορα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μάνος Δασκαλάκης ξέσπασε σε κλάματα. Κατά την κατάθεσή του, την ώρα που αναφερόταν στη Τζωρτζίνα, λύγισε και πάλι.

Λίγο νωρίτερα, η κατηγορούμενη είχε αντιδράσει όταν ο Μάνος Δασκαλάκης απαντούσε στον συνήγορό της πως δεν θυμάται κάποια συγκεκριμένα γεγονότα. «Δώστε του χάπια να θυμηθεί» μονολογούσε εκνευρισμένη.

Κατά την κατάθεσή του, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι η 34χρονη έχει σπουδάσει νοσηλευτική.

Δικηγόρος 34χρονης: Η εντολέας μου δεν είχε ειδικές γνώσεις να διαπράξει το τέλειο έγκλημα.

Δασκαλάκης: Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο.

Δικηγόρος 34χρονης: Διδάσκουν πώς να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;

Πρόεδρος: Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές, πρέπει να τις κλείσουμε.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης ανέφερε ότι το επεισόδιο στο «Καραμανδάνειο» που προκάλεσε την παραπληγία στη Τζωρτζίνα ήταν όμοιο με μεταγενέστερο στο «Ωνάσειο», όπου εκεί δεν ήταν παρούσα η 34χρονη.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο μάρτυρας είπε πως η κατηγορούμενη «έκανε τα πάντα για το παιδί».

Δικηγόρος 34χρονης: Πώς εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα ένα για να σας κρατήσει;

Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί, αυτό της έδειχνα.

Δικηγόρος 34χρονης: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί. Είχε πειστεί για αυτό… Άρα, δεν είχε λόγο να σκοτώσει.

Μάρτυρας: …

Δικηγόρος 34χρονης: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα, δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά.

Όπως είπε ο μάρτυρας, λίγα λεπτά μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, βρήκε έξω από το δωμάτιο την κατηγορούμενη αμίλητη με γουρλωμένα μάτια, ενώ στη συνέχεια πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε.

Δικηγόρος 34χρονης: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Δικηγόρος 34χρονης: Εντάξει…

Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.

Δικηγόρος 34χρονης: Τι εικόνα είχατε εκείνη την ώρα;

Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό… Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

Η εμμονή

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε μηνύματα της κατηγορούμενης, από τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θέλει το καλό του παιδιού και ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα».

«Στις 8.4.21 συγκεκριμένα υπάρχει ένα μήνυμα από την κατηγορούμενη στην αδερφή της, αν φοράω βέρα… Στις 9.4.21 στέλνει μήνυμα η αδερφή της στην κατηγορούμενη “μίλησα με τη μαμά και βρήκε το τηλέφωνο της παιδοψυχολόγου. Της είπε να έρθει ως εξωτερική”. Η κατηγορούμενη απαντά “άσε να δούμε πρώτα τι έχει το παιδί”… Στις 9.4.21 παραδέχεται στην αδερφή της και λέει “Δεν αφήνω το παιδί μόνο του με τον Μάνο για κανένα λόγο”» αναφέρει και συνεχίζει:

«Στις 10.4.21 της λέω “μου είπαν ότι το παιδί θα το δει παιδοψυχολόγος και θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια”. Τότε η κατηγορούμενη ωρυόταν, “τι δουλειά έχεις εσύ; πού τα ξέρεις αυτά; θα δεις τι έχει να γίνει αύριο”. Στις 10.4.21 πάλι μιλά με την αδερφή της και λέει ότι το παιδί ζήτησε να με δει. Τότε με πήρε τηλέφωνο να πάω να δω το παιδί και αυτό έπαθε πτώση οξυγόνου» κατέθεσε ο μάρτυρας και κλαίγοντας πρόσθεσε:

«Στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί … συγγνώμη…. (δακρύζει), η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της, από το κινητό μου, και της λέει “κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα”. Αυτή απαντά “όχι, θα έρθω κανονικά σε μια ώρα”». Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται και σε μήνυμα στις 13.4.21, λέγοντας πως «ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος τότε…. Έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε “αν μπορείς, ξεμπλόκαρέ με από το φεισμπουκ, γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα. Αυτό την ένοιαζε τότε».

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε σε μηνύματα της κατηγορούμενης με φίλη της.
«Υπάρχουν μηνύματα με την πιο επιστήθια φίλη της, που συνομιλεί με χαρτορίχτρες και ζητά τα λεφτά της πίσω, γιατί εγώ έφυγα από το σπιτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε.

Επίσης υπάρχουν μηνύματα με την ίδια φίλη… ντρέπομαι ειλικρινά ακόμα και να το πω… 5.2.2022 ενώ έχει φύγει το παιδί, που η χαρτοριχτρα της έχει πει έναν τρόπο, φαίνεται από τα μηνύματα, τον τρόπο που επιχειρεί, ενώ εγώ τη στηρίζω με όλη μου τη δύναμη, γιατί δεν ήθελε να τα πιστέψω, ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μάγια. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της».

naftemporiki.gr