Skip to main content

Εργοδότες ζητούν από τους διανομείς τους να εργαστούν μετά τις 18.00 παρά την απαγόρευση

Ο πρόεδρος ΟΣΕΤΕΕ και Γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΓΣΕΕ, Ανδρέας Στοϊμενίδης, ζητεί εντατικοποίηση των ελέγχων από τον κρατικό μηχανισμό.

Εργοδότες ζητούν από τους υπαλλήλους τους να εργαστούν σήμερα μετά τις 6 το απόγευμα σε καταστήματα με delivery, παραβιάζοντας τις σχετικές εγκυκλίους των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο ΟΣΕΤΕΕ και Γραμματέα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΓΣΕΕ, Ανδρέα Στοϊμενίδη.

Παράλληλα, ο κ. Στοϊμενίδης ζητεί να εντατικοποιηθούν οι κρατικοί έλεγχοι, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

«Γινόμαστε αποδέκτες εκατοντάδων περιπτώσεων σε όλη τη χώρα όπου εργαζόμενοι ως διανομείς καλούνται από τους εργοδότες τους να εργαστούν σε περιοχές με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και μετά τις 6 το απόγευμα σε παράβαση των σχετικών εγκυκλίων
του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εργασίας.

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρμόδιες αρχές σε πλήρη ενεργοποίηση, ώστε με τους απαραίτητους ελέγχους να αποφευχθεί η έκθεση των εργαζομένων σε πολύ επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας», τονίζει ο κ. Στοϊμενίδης.

Σημειώνεται ότι με αποφάσεις των υπουργείων, απαγορεύεται σήμερα Δευτέρα 6/2 από τις 18.00, η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”.

Στις ίδιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ταυτόχρονα, «παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».