Skip to main content

Λήστευαν ηλικιωμένους στην Αττική – Χειροπέδες σε τέσσερις, ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο

© Intime p.a.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα στα θύματά τους, ρίχνοντας τους στο πάτωμα, φιμώνοντας και ξυλοκοπώντας τα.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρία άτομα που διέπρατταν βίαιες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και διαρρήξεις-κλοπές από κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στην περιοχή της Φυλής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 17χρονος, 20χρονος και 22χρονη, Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ενώθηκαν για να διαπράττουν ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για απείθεια. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ως συνεργοί τους και αναζητούνται 24χρονη και 17χρονη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2020, αφού επέλεγαν την οικία-στόχο, είτε παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερναν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους συνιστά το γεγονός ότι δε δίσταζαν να εισέλθουν στις οικίες ενώ βρίσκονταν εντός οι παθόντες.

Στις ληστείες, χτυπούσαν τα κουδούνια από τις οικίες των ηλικιωμένων ατόμων και με διάφορες προφάσεις κατάφερναν να εισέλθουν σε αυτές.

Κατόπιν, ακινητοποιούσαν τα θύματα με την απειλή λεκτικής βίας ή χρήση σωματικής βίας ή ακόμα και με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων και αφαιρούσαν κοσμήματα τόσο από το εσωτερικό της οικίας, όσο και από τους ίδιους τους παθόντες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα στα θύματά τους, ρίχνοντας τους στο πάτωμα, φιμώνοντας και ξυλοκοπώντας τα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις ληστείες και 18 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο Παγκράτι

Στο μεταξύ, και στο Παγκράτι συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 29χρονος, για ληστεία.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της περασμένης Τρίτης, στην ίδια περιοχή, ο κατηγορούμενος προσέγγισε 87χρονη που κουβαλούσε σακούλες με ψώνια και προσφέρθηκε να τη βοηθήσει με τη μεταφορά τους.

Ωστόσο, κατά την είσοδό τους στην πολυκατοικία της ηλικιωμένης, ο 29χρονος αφαίρεσε με τη βία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο έδαφος, με τον δράστη να διαφεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή κατάφεραν να τον εντοπίσουν, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Παγκρατίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης.

Η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.