Skip to main content

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και κατολισθήσεις στην Ζάκυνθο

Προβλήματα από την κακοκαιρία.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας στη δυτική Ελλάδα, από όπου ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σταδιακά θα πλήξουν ολόκληρη την χώρα σήμερα.

Τα κυριότερα προβλήματα καταγράφοντα στη Ζάκυνθο που πέρασε μια δύσκολη νύχτα. Κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη, όπως αναφέρει το τοπικό imerazante.gr. Γι’ αυτό χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις αρχές για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών.

Επιπλέον, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορα τμήματα του νησιού. Έχουν πλημμυρίσει επίσης υπόγεια και σπίτια, ενώ σημειώνονται και διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της δημόσιας τηλεόρασης στην περιοχή, έχει αποκοπεί ο Βασιλικός (μία από τις πιο χαρακτηριστικές τουριστικές περιοχές) από κατολίσθηση. Έχει πέσει και κολώνα της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ υπήρξε απεγκλωβισμός 50 Ρομά από πρόχειρο καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο, που είχε αρχίσει να πλημμυρίζει επικίνδυνα. Απομακρύνθηκαν με μπουλντόζες και μεταφέρθηκαν σε ένα παλιό οικοτροφείο.

Επιπλέον, πέντε νεαροί οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν βόλτα με αυτοκίνητο στο Λαγανά  εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημα καθώς η περιοχή είχε πλημμυρίσει ήδη από το βράδυ. Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι απεγκλωβισμοί έχουν φτάσει τους δέκα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην περιοχή.

Επίσης, τα ξημερώματα ξέσπασε πυρκαγιά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Ζακύνθου. Από την πυρκαγιά ανασύρθηκαν οι σοροί δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι για την περιοχή έχουν σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 μήνυμα. Στο μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακίνησεις σας κατά την διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Διαβάστε ακόμα: