Skip to main content

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Να αναιρεθεί η αποφυλάκιση του μεσίτη ζητεί αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Να αναιρεθεί η αποφυλάκιση του κατηγορούμενου μεσίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους δυο δικηγόρους του, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο οι οποίοι στις αγορεύσεις τους, ζήτησαν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση. Μάλιστα ο Ι. Γλύκας αναφερόμενος στην πράξη του εντολέα του είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό», αφού όπως είπε το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενό του.

Ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες και μέχρι τότε ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου έχει αναβληθεί για τις 15 Δεκεμβρίου 2023 λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του μεσίτη.